fbpx

Η ΕΟΙ προειδοποιεί με αποκλεισμό όσους αθλητές δεν τηρούν τους κανονισμούς

Η ΕΟΙ προειδοποιεί με αποκλεισμό όσους αθλητές δεν τηρούν τους κανονισμούς

Την Τετάρτη (30/11), όπως αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, προπονήθηκαν αθλητές στο κλειστό ιπποδρόμιο του ΟΚΙΜ δίχως τη χρήση προστατευτικού κράνους, παρά τις υποδείξεις και κατά παράβαση των διατάξεων της ΓΠ και της Προκήρυξης των Πανελληνίων 2022, και επιπλέον ανήρτησαν στιγμιότυπα στα social media.

Στην ανακοίνωση της η ΕΟΙ αναφέρει τα εξής: «Η μη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας κατά την ίππευση εκθέτει τους αθλητές σε σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος και δεν είναι ανεκτή από την ΕΟΙ.

Γι’ αυτό έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στους επόπτες για αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών και επισημαίνεται σε αθλητές και προπονητές η εκ μέρους τους συμμόρφωση με τους κανονισμούς της ΕΟΙ και τις υποδείξεις των εποπτών, σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθεί αποκλεισμός από τους Πανελληνίους».

Επίσης, τόνισε πως η ανάρτηση στα social media στιγμιότυπων με αθλητές που ιππεύουν χωρίς προστατευτικό κράνος δίνει κακό παράδειγμα και εικόνα του αθλήματός μας, ειδικά μάλιστα όταν αυτές οι αναρτήσεις αφορούν διακεκριμένους αθλητές-μέλη εθνικών ομάδων που έχουν μεγαλύτερη ευθύνη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία